Μαρία Νικολοπούλου - Αποστόλου

Μαρία Νικολοπούλου - Αποστόλου

                                                                                   ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Μαρία Νικολοπούλου- Αποστόλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε γραφικές τέχνες και ιστορία τέχνης στη Σχολή Βακαλό με δασκάλους τους Γουναρίδη, Γράββαλο και Ελένη Βακαλό.
Με το τέλος των σπουδών της ασχολήθηκε για ένα διάστημα με τον χώρο της διαφήμισης, στον δημιουργικό τομέα, συνεργαζόμενη με γνωστή διαφημιστική εταιρεία αλλά και σαν ελεύθερος επαγγελματίας!
Στην συνέχεια, η αναζήτησή της για μια αισθητική καθημερινότητα την οδήγησαν στην ενασχόλησή της με τη μόδα όπου με την εμπειρία της και την γνώση της στο design πειραματίστηκε με επιτυχία στον συνδυασμό μόδας και υλικών όπως δέρμα, αλουμίνιο και χάντρες. ∆ημιουργίες που απέσπασαν έπαινο από την ΕΛΒΑΛ για την τολμηρότητα και την πρωτοτυπία τους!
Την ανεξάρτητη πορεία της διαδέχθηκε η δημιουργία atelier μόδας στο Κολωνάκι όπου μεταξύ των άλλων προώθησε την ιδέα της άμεσης ζωγραφικής σεT-shirts και πουλόβερ. Ρούχα καθημερινά με μια γεύση καλλιτεχνική για τα οποία έδειξε ενδιαφέρον η ελληνική αλλά και η ξένη αγορά. Την ίδια εποχή συνεργάστηκε με διάφορες εταιρείες, για fashion design.
∆ιατηρώντας πάντα ένα έντονο ενδιαφέρον για την ζωγραφική και τις εφαρμογές της, ένα άλλο δημιουργικό πεδίο, ήταν ο σχεδιασμός και οι κατασκευές κοστουμιών και σκηνικών αντικειμένων για ερασιτεχνικές και επαγγελματικές παραστάσεις χορού.
Παράλληλα με αυτές τις δραστηριότητες ασχολήθηκε με την κατασκευή χειροποίητων εποχιακών ειδών και μικρών αντικειμένων τέχνης συνεργαζόμενη με χώρους τέχνης!